Vinkit Tampereelle

Author: | Posted in Mansen No comments

Pirkanmaalla sijaitseva Tampere lepää Näsijärven ja Pyhäjärven sylissä. Kaupunki on maan toiseksi suurin kaupunkialue ja kolmanneksi suurin kunta. Tampere on tuttu myös Mansena, kaupungissa herkutellaan mustalla makkaralla ja tähystellään alueen harjuja ja vesistöjä Näsinneulan tornista.

Monipuolinen Tampere tarjoaa paljon muutakin:

  1. Luonto

Tampereen alueella on tosiaan paljon harjuja ja kaunista luontoa. Yli 150 metrin korkeuteen kohoava Pyynikin harju on maailman korkein soraharju. Alueella sijaitseva Pyynikin torni on niin paikallisten kuin myös matkailijoiden suosima näköal1200px-Pyynikki_ridge4apaikka. Tamperelaiset muistavat myös aina suositella tornin kahvion munkkeja joten niiden ohi ei kannata kävellä. Luonto on lähellä kaupunkilaisia ja keskustaa, joten luonnonhelmaan voi pujahtaa kätevästi keskustan humusta. Pyynikin ja Iidesjärven luontopolut ovat vain muutaman kilometrin päässä rautatieasemasta. Kaupungin lukuisat luontoreitit tarjoavat upeita maisemia harjujen ja vesistöjen vuorotellessa.

  1. Teollisuuskaupunki

Tampere oli sotien aikaan Suomen tärkein teollisuuskaupunki. Siitä syystä se joutui myös useiden pommitusten kohteeksi. Finlaysonin tehdasalue sekä Tampellan tehdasalueet lukeutuvat Suomen vanhimpien joukkoon, kummassakaan ei ole enää toimintaa vaan tiloissa on museotoimintaa, opetusta ja yritysten tiloja. Tampere tuli monille tunnetuksi aikoinaan työläisten kaupunkina juurikin vilkkaan tehdastoiminnan vuoksi. Vanhassa kaupungissa eli tehdasalueella sijaitsevat mielenkiintoinen vakoilumuseo ja työväen museo Werstas. Finlaysonin tehtaan kanssa samaan aikaan rakennettu tallipiha, joka sijaitsee vanhan tehtaan vieressä. Ennen se toimi hevosten tilana, nykyisin paikka on kunnostettu viehättäväksi virkistysalueeksi, jossa on kahviloita, käsityöläisputiikkeja, sisustusliikkeitä ja vaihtuvia tapahtumia.

  1. Lasten Tampere

Perheen pienempien kanssa liikkuville välitön ja rempseä Tampere tarjoaa hauskaa puuhastelua. Lapsille kaupungin vetonaulana toimii varmasti Särkänniemi, joka on maan yksi suurimpia huvipuistoja. Särkänniemi on itse asiassa paljon muutakin kuin pelkkä huvipuisto, sillä alue pitää sisällään hurjien laitteiden lisäksi Koiramäen alueen, planetaarion ja akvaarion.

Koiramäen alue on Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva paikka, sen puitteissa voi tutustua kotieläimiin ja tavata Kunnaksen kirjojen hahmoja. Puodeissa on myynnissä kirjoja ja herkkuja. Erityisesti kesäaikaan puistoalueella on vaihtuvia teemaviikkoja ja lapsia ilahduttavat lasten ohjelmista tutut sankarit, kuten Ransu-koira. Talvella huvittelualue on suljettu.

Tampereen taidemuseon kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee Muumilaakso, johon on koottu Tove Janssonin omia teoksia, osa tuotannosta on hyvin harvinaista. Sastamalan kaupunginosassa kannattaa tutustua Herra Hakkaraisen taloon, joka tarjoaa lapsille myös monenlaista toimintaa. Finlaysonin alueella vierailevat perheet suuntaavat lasten interaktiiviseen kulttuurikeskus Rullaan. Kaupungissa on monia puistoja, joilla on lapsiin vetoava teema kuten Pikku Kakkosen puisto, Tiitiäisen satupuisto ja lasten liikennepuisto.

  1. Viihde

Tampereen tapahtumakalenteri pullistelee ylpeänä erilaisia toritapahtumia, teatteria ja musiikkia. Kaupunki on erityisesti kesäaikaan vilkasSärkänniemi_Tornado kohtaamispaikka kaikenikäisille. Tampereen ravintotarjonnassa on paljon muutakin mielenkiintoista kuin musta makkara joten maistuvia matkoja kaupunkiin!

Manse on Suomen välittömän rempseä kaupunki.

Add Your Comment