Tampereen hyvät ja huonot

Author: | Posted in Mansen No comments

Tampereen kaupunki kuuluu monen suosikkeihin eikä suotta! Kaupungin murre, vanhat kauniit mukulakivikadut ja kunnostetut tiilirakennukset luovat paikkaan aivan omalaatuisen tunnelman. Tampereella kohtaa rehti kaupunkilaistunnelma niin kansan kesken toreilla kuin myös alueen kulttuuriväen piireissä.

Tampereella tapahtuu paljon, suositut festarit, teemapaikkojen vaihtuvat näyttelyt ja viriili kulttuuritoiminta on omiaan lisäämään kaupungin tenhoa. Tampereen positiivinen imago on todistettu ihan virallisesti, sillä se kuuluu tutkitusti maan suosituimpien kaupunkien joukkoon.

S?rk?nniemi Tower and Residential District in Tampere, Finland.

Tampere on yksi Suomen suurimmista kaupungeista mutta silti se tarjoaa hyvät ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet, lukuisat kaupungin laitamilla kiemurtelevat luontoreitit, näköalapaikat ja huikeat harjut ovat hyvää vastapainoa kaupunkilaiselämälle. Luonto on vahvasti läsnä paikallisten arjessa, kuohuva koski ja Pyynikin alue ovat kaupunkilaisten suosikkipaikkoja. Kaupungin mukulakivikadut ovat viehättävät mutta kauniit kadut ovat vaativat kävelijälle! Kannattaa siis muistaa panostaa hyviin kenkiin. Nuorten suosimat converse kengät ovat omiaan niin kaupungin terasseille kuin myös Pyynikin harjulle. Niillä kelpaa tutustua kauniiseen Tampereeseen ja tamperelaisiin.

Muuttovoittajakunta

Tampere on kaupunkina onnekas, sillä se kuuluu muuttovoittajien pieneen joukkoon. Moni kaupunkiin saapunut opiskelija jää sinne opintojen päätyttyä, joten kaupungilla on paljon potentiaalia myös tulevaisuutta ajatellen. Viriili opiskelijaelämä ja tyytyväisyys asuinpaikkaan näkyvät positiivisena vireenä Tampereella. Taloudellisesti tiukkoinakin aikoina kaupunki on pystynyt säilyttämään kaupunkifiilistä ja luomaan uutta, se kertonee jotain 534px-Tampere_Montage_1kaupunkilaisten innovatiivisuudesta.

Kaupunki on monipuolinen niin kaupunkilaisille kuin myös matkailijoille suunnatun tarjonnan suhteen. Alueella on paljon tekemistä ympäri vuoden – paljon koko perheelle sopivia museoita, kulttuuririentoja ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. Erityisesti tehdasalueiden kulmille nousseet putiikit tarjoavat matkailijoille mielenkiintoisia, Tampereen omia tuotteita matkamuistoiksi. Tamperelaisille ne puolestaan tarjoavat hyvän ideoinnin avulla töitä. Kaupungissa on lisäksi paljon tapahtumia kuten suosittu Bloc-festivaali tapahtuma ja mikä tärkeintä alueelta löytyy paljon nuorta, innokasta ja positiivista energiaa keksimään aina uusia tapahtumia.

Huonoja puolia Tampereesta taitaa olla hankala keksiä, sillä jokaisella tuntuu olevan positiivista sanottavaa kauniista kaupungista. Maistuvat munkit, luonnonkauniit maisemat, huvittelut ja hauskat kaupunkilaiset ovat loistavia matkailumagneetteja. Mistä syntyy Tampereen henki? Ainakin yrittäjille positiivisesta ilmapiiristä, opiskelukaupungin osaamisesta ja historiasta, josta kaupunki voi olla ylpeä. Tampere seisoo ylväänä kunnostettujen tehtaiden varjossa, kuohuvan kosken rannalla ja katselee itsevarmana kohti tulevaisuutta.

Add Your Comment