Opiskelijakaupunki Tampere – Innovatiivisuus on Tampereen toinen nimi

Author: | Posted in Mansen No comments

Tampere on Suomen yksi tärkeimpiä opiskelijakaupunkeja. Tampereen yliopistoa edelsi ensin Kansalaiskorkeakoulu ja sen jälkeen sen nimi muutettiin Yhteiskunnalliseksi korkeakouluksi ja opinahjo sai nykyisen nimensä vuonna 1966. Alkuaikoina Kansalaiskorkeakoulussa oli alle sata opiskelijaa, nykyisin Tampereen yliopistolla on noin 15 000 opiskelijaa. Kaupungin Ammattikorkeakoulu on myös yksi alansa arvostetuimpia ja suosituimpia Suomessa ja yhteenlaskettuna opinahjoissa opiskelee noin 40 000 opiskelijaa. Tampereella on myös Poliisiammattikorkeakoulu ja Teknillinen yliopisto. Unipoli Tampere toimii alueen eri korkeakoulujen toiminnan tukemisen hyväksi monella saralla.

Tampere on kiva kaupunki nuorille opiskelijoille. Monipuolisessa kaupungissa opiskelijoita on ajateltu myös arjessa ja kaupunki pyrkiikin tekemään paljon yhteistyötä eri projektien ja kehityshankkeiden avulla juuri opiskelijoiden ajatuksia kuunnellen. Tampereella opiskelijat saavat kuulua ja näkyä. Nuorille kaupunki tarjoaa hyvät harrastus- ja liikuntamahdollisuudet, paljon opiskelijatapahtumia sekä rikkaan kulttuuritarjonnan.

Opiskelijaelämää Mansessa

Opiskelijaelämä on kiireistä mutta hauskaa aikaa. Opiskelijabudjetti on monella tarkka mutta tyylistä ei silti tingitä. Kiireinen opiskelija tilaa helposti ja edullisesti tuotteet netistä. Opiskelijoiden suosimat converse kengät saapuvat vaivattomasti kotiin, samoin kosmetiikka, vaatteet, kirjat, kirjakauppatavarat ja kodin muut hankinnat. Netistä tilaamalla voi säästää helposti kuukausikuluissa. Opiskelijan kannattaa tutustua tarkemmin myös kaupungin tarjontaan ja opiskelija-alennuksiin. Monista ravintoloista, kaupoista,1200px-Yrjo_ruutu1930 liikuntakeskuksista ja kauneuspalveluista on mahdollista saada alennusta opiskelijakortilla. On turhaa maksaa turhasta, kun laadukkaita tuotteita ja palveluita saa edullisestikin. Opiskelijan euro on monesti tiukassa mutta se ei tarkoita, etteikö elämästä voisi myös nauttia.

Tampereesta opiskelijakaupunkina on paljon tietoa netissä. Kaupunkiin opiskelemaan unelmoivan tai jo paikan saaneen kannattaa tutustua tulevan kotikaupunkinsa tarjontaan jo hyvissä ajoin. Isoissa kaupungeissa kohtuuhintaisia asuntoja on vuokrattavana rajallisesti, joten asunnon etsinnässä kannattaa kartoittaa kaikki palveluiden tarjoamat vinkit ja ehdotukset. Oman opinahjon toimintaan ja ohjeisiin pääsee sisälle hyvin jo etukäteen koulun sivujen kautta. Myös oppilaitokset ovat nykyisin lähes kaikilla osa-alueilla verkossa.

Aktiivinen henkilö voi ottaa jo ennen muuttoa yhteyttä sosiaalisen median kautta alueella toimiviin oman alan harrastusryhmiin tai muihin kaupunkiin muuttoa suunnitteleviin opiskelijoihin. Tampere odottaa nuoria ja innokkaita opiskelijoita kehittämään opiskelijaelämästä vieläkin parempaa ja hauskempaa.

Add Your Comment