Pispala – Tampereen helmi

Author: | Posted in Mansen No comments

Pispala on Tampereen kaupunginosa reilun kahden kilometrin päässä keskustasta länteen. Pispala sijaitsee Suomen korkeimman soraharjun pohjoisrinteessä, joten Pispalan alueelle ominaista on jyrkkään rinteeseen rakentaminen. Pispalassa sijaitsee myös Suomen vanhin, vuonna 1906 rakennettu ja toimintansa aloittanut Rajaportin sauna. Pispalassa sijaitsee Rajaportin saunan lisäksi kymmenen muuta yleistä saunaa. Kaupunginosa sai nimensä Pispan talosta, jonne aikoinaan majoitettiin piispa hänen vaelluksillaan. Talo rakennettiin jo vuonna 1840 ja se purettiin vuonna 1989. Tämä kaunis kaupunginosa on myös tuttu kaunokirjallisuudesta, kirkkaista vesistöistä, kuten Näsijärvestä, ja kuuluisista taiteilijoista ja julkisuudenhenkilöistä, kuten Aki Kaurismäestä, Esko Koverosta ja Mikko Alatalosta.

Tunnelmallinen Café Pispala

Café Pispalaan on mukavaa pysähtyä kahvikupposelle milloin tahansa. Vuonna 2014 perustettu, uusi Café Pispala sijaitsee Tampereen Pispalassa. Tämän idyllisen kahvilan menu vaihtuu viikoittain. Kahvila pyrkii monipuolisuuteen ja monikulttuurillisuuteen. Kahvilan ruokalista on lounas- ja illallispainotteinen. Raaka-aineet on aina huolella valittuja ja tuoreita ja menu on hienosti suunniteltu. Café Pispalan sisustus on idyllinen ja tunnelma rauhallinen. Tässä ympäristössä voi nauttia Pispalan ruoan parhaimmistosta. Tämä kaunis Pispalan oma kahvila on saanut hienot arvostelut hyvästä ruoastaan, palvelustaan ja hinta-laatu-suhteestaan. Arvosteluissa monet sanovat, että kahvila oli hieman hankala löytää, sillä ulkona ei ole kahvilaan osoittavaa kylttiä, mutta myös, että kahvila oli ehdottomasti etsimisen arvoinen paikka.

Pispalan portaat kuntoilijoille

Pispalan kuuluisat portaat sijaitsevat Hirvikadun ja Vallinkadun risteyksessä Pispalassa. Portaissa on virallisen laskelman mukaan 310 porrasta. Mielipiteitä on tosin monia riippuen siitä, lasketaanko tasanteet vai ei. Portaiden kaiteessa on liikennevalojen värejä mukaillen punainen, keltainen ja vihreä väri kunnon testausta varten. Alkuperäisessä kuntotestissä sanotaan, että mikäli kuntoilija pääsee vihreälle alueelle kolmessa minuutissa, on kuntoilijan kunto korkea. Viime vuosina portaita on kuitenkin kävelemisen sijaan juostu ja vihreälle alueelle on päästy parhaimmillaan kahdessa ja puolessa minuutissa. Monet kuntoilijat sanovat, että heidän täytyy päästä vähintään kerran viikossa urheilemaan näille hienoille portaille säästä riippumatta. Näköala on kiipeämisen arvoinen, sillä portaiden yläpäästä näkee suuren osan kaunista ja historiallista Pispalaa, jossa matkailijoiden kannattaa ehdottomasti käydä.

 

Add Your Comment