Asu Tamperelaisittain

Author: | Posted in Mansen No comments

Näsijärven rannalla sijaitseva reilun 300 000 asukkaan Tampere on vilkas teollisuus- ja yliopistokaupunki. Kaupunkia halkovan Tammerkosken rannoilla on säilytetty Finlaysonin vanha tehdasmiljöö. Tampereen koskimaisema onkin yksi Suomen kansallismaisemista.

Tampereen omaleimaisiin alueisiin kuuluu myös Pispalan Harju, joka on erityisen suosittua asuinaluetta tänä päivänä. Hyvät koulutusmahdollisuudet ovat leimaa antavia omiNight View Of Tamperenaisuuksia Tampereelle – onhan siellä sekä Tampereen Yliopisto ja Tampereen Teknillinen korkeakoulu. Kyseiset laitokset vaikuttavat osaltaan siihen, että Tampereella asuu paljon nuoria aikuisia. Opiskelijoiden määrä lisää pienten asuntojen kysyntää, joka puolestaan nostaa kyseisten asuntojen hintoja. Asumistiheys on kuitenkin Tampereella lisääntynyt jatkuvasti, tällä hetkellä keskimääräinen asumistiheys on 36 m2/ asukas.

Millainen on tamperelainen koti?

Tampereen Linnainmaalle on rakennettu ahkerasti viime vuosina ja siitä onkin muodostunut Tampereen koillisosien uusi, luonnonhelmassa sijaitseva kaupunkikeskus. Palvelut ovat lähellä ja julkinen liikenne sujuvaa.

Tampere vetää kiinnostuneita puoleensa pääkaupunkiseutua myöten, ovathan asumisen kustannukset Tampereella pääkaupunkiseutua huimasti edullisemmat. Kuvittele 79 m2 kolmio uudessa talossa, seitsemännessä kerroksessa. Hintaa asunnolla oli reilut 110 000 euroa. Heti sisään astuessa huomio kiinnittyy asunnon valoisuuteen. Suuret ikkunat ja vaaleat sävyt seinäpinnoissa antavat asuntoon valon lisäksi avaruutta.

Sisustus on modernin skandinaavista tyyliä ja eleganttien kalusteiden pääosa lienee hankittu osoitteesta https://www.furniturebox.fi/. Massiivipuinen vaaleaksi lakattu ruokapöytä muodostaa ruskeine tuoleineen harmonisen kokonaisuuden avoimen keittiön ruokailutilaan. Sohvat ja tuolit ovat mukavia ja tilaan sopivia. Kaikesta näkee, että sisustuksessa on seurattu viimeisiä trendejä, jotka luovatkin rauhallisen harkitun silmää miellyttävän kokonaisuuden.

Pispalan idylliä

Toinen esimerkki tamperelaisesta unelmasta on vanha täysin remontoitu talo Pispalan harjulla, joka on moreenipitoinen hiekkaharju lähellä Tampereen keskustaa ja erittäin suosittu asuinalue. Tämä on myös runoilija Lauri Viidan mTammerkoski dam in the winteraisemaa. Ostettaessa talo oli tyhjillään ja aavemaisessa kunnossa ja sitä leimasi homeen haju. Talo on kuitenkin hirsirunkoinen ja ankaralla työllä siitä saatiin piparkakkumaisen viehkeä retrohenkinen moderneilla mukavuuksilla varustettu talo.

Seinät on uusittu sisäpuolelta hirsirunkoon asti ja lattiat aukaistu. Lattioissa on kuitenkin säilytetty vanhat lattialaudat ja talo on muutenkin entisöity vanhaa kunnioittaen ja säilyttäen sen, mikä vielä oli kunnossa. Huonekalut ovat antiikkisia ja se, mitä on uutena hankittu, on pyritty yhdistämään talon henkeen.

Näkee, että asunnossa viihdytään, kuten Tampereella yleensä. Tutkimusten mukaan sosiaalinen viihtyvyys on Tampereella maamme kaupunkien kärkiluokkaa. Asukkaat tuntevat kaupungin omakseen. Suhteellisen lyhyet välimatkat ja palvelujen saatavuus, työpaikat ja opiskelumahdollisuudet vaikuttavat kaikki siihen, miten alueella hyvin tai kehnosti viihdytään. Tampereella asiat ovat näissä suhteissa järjestyksessä!

Add Your Comment