Löydä Tampereen basaarit!

Author: | Posted in Mansen No comments

Pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereen alueetta voidaan pitä yhtenä Suomen suurimmista kasvukeskuksista, onhan kyseessä Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Tampereella on myös paljon yritystoimintaa sekä opiskelumahdollisuuksia, joten ei ole ihme, että kaupunki on kansainvälistynyt kovaa vauhtia. Sen näkee konkreettisesti jo Tampereen suuresta tarjonnasta etnisiä ruokakauppoja.

Aasialaiset hallitsevat markkinoita

Ehdottomasti eniten Tampereen etnisissä marketeissa ovat edustettuna itä- ja eteläaasialaiset. Tullintorilla sijaitseva East Asia Mart on valikoimaltaan hyvin kattava ja erikoistunut itäaasialaisiin tuotteisiin Japanista, Koreasta, Kiinasta, Taiwanista, Hong Kongista ja Singaporesta. Sen lisäksi kauppa tarjoaa myös kevyttä ruokaa lounasaikaan. Liikkeen valikoimat vetävät vertoja Helsingin hämeentien suurille aasialaisille ruokakaupoille: esimerkiksi korealaisella osastolla on edustettuna kimchikaalia, säilöttyä retikkaa, viiriäisen munia, enokisieniä, valmiiksi friterattua tofua ja kosmetiikkatuotteita. Ainoa mitä et ehkä löydä tästä kattavasta valikoimasta on Casinohuoneen ilmaiskierrokset. Loistavaa tässä kaupassa on, että heillä on myös nettikauppa, josta toimitetaan tavaroita muuallekin Suomeen. Esimerkiksi pohjoisessa ja itäisessä Suomessa on paljonkin ulkomaalaisia opiskelijoita sekä suomalaisia,  jotka ovat kiinnostuneita aasialaisesta ruoanlaitosta. Heille on netistä tilaaminen on loistava vaihtoehto.

Hervannassa sijaitseva Cindyn kauppa on uudempi tulokas. Se on perustanut Suomessa seitsemän vuotta asunut kiinalainen. Koska Hervannassa asuu paljon maahanmuuttajia, kauppa on valmiina asiakaskunnan lähellä. Kaupasta saa esimerkiksi kiinalaisia sieniä, joita ei saa muualta Hervannasta. Alueella on ollut jo aikaisemminkin maahanmuuttajien pitämiä kauppoja, mutta niissä on painottunut lähi-idän makumaailma. Cindyn kauppa tarjoaa mausteiden ja kuivaruokien lisäksi aasialaisia tuoreita hedelmiä kuten thaimalaaista munakoisoa, okraa, sokeriherneitä, retikkaa, osterivinokassieniä, sitruunaruohoa ja kitkerää melonia. Sen lisäksi pakasteesta saa kalaa, dumpling-nyyttejä sekä esimerkiksi eksoottista duriander-hedelmää. Kauppa on avoinna joka arkipäivä sekä myös sunnuntaisin ja lauantaisin.

Guun Asian Market on niin ikään kiinalaisomisteinen ja se sijaitsee kaupungin keskustassa. Kaupalla ei ole nettisivuja, joista pääsisi etänä tutkimaan valikoimaa. Kaupassa myydään kuitenkin tyypillisiä itäaasialaisia tuotteita tuoreena ja pakastettuna, kuten nuudeleita, japanilaisia makeisia, yrttejä ja kasviksia kuten papuja ja kaaleja, sitruunaruohoa sekä chiliä.

Turkkilainen ruokakauppa keskustassa

Runsaan aasialaisen valikoiman lisäksi Tampereella on myös turkkilainen Alanya Market. Kauppa on alunperin aloittanut Helsingistä ja laajentunut ketjuksi Tampereelle. Se on erityisesti afrikkalaisten ja itämaisten maahanmuuttajien suosiossa, sillä lihan ja purkkivihannesten maku on erilainen kuin suomalaisissa kaupoissa. Kaupassa myydään turkkilaisten elintarvikkeiden lisäksi turkkilaisia mattoja ja asitioita, mutta myös kosovolaisia, venäläisiä ja albanilaisia elintarvikkeita. Eksoottisia tuotteita ovat esimerkiksi granaattiomenamehu, minttuvesi, ruusuvesi, turkkilainen juusto, vesipiipussa käytettävä hiili ja kattava valikoima riisejä, linssejä ja erilaisia papuja.

Add Your Comment