Tampereen nähtävyyksiä

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Kerromme tässä artikkelissa mitä voit tehdä Tampereella ja millaisia nähtävyyksiä tämä yksi Suomen kiehtovimmista kaupungeista tarjoaa. Jos siis olet matkustamassa Tampereelle viikonlopun viettoon tai pidemmäksikin aikaa, kannattaa napata parhaat vinkkimme talteen!

Mielenkiintoisia tapahtumia Tampereella

Tampere on yksi maamme suosituimmista matkailukaupungeista, eikä syyttä! Kaupungissa järjestetään monia mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi 5. – 6.4. järjestettävät Mansen Mörinät on mielenkiintoinen tapahtuma, jossa esitellään alueen kone- ja kuljetuskalustokauppiaita. Tapahtumasta löytyvät niin maanrakennuskoneet kuin kuorma-autotkin. Tarjolla on niin käytettyjä kuin uusiakin laitteita ja koneita.

Supermessujen aikana 12. – 14.4. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, osoitteessa Ilmalankatu 20, on mahdollista tutustua erilaisiin pihaan, kotiin, kotimaan matkailuun ja keräilyyn liittyviin teemoihin. Messut ovatkin hyvä keino tutustua esimerkiksi pihan kunnostamiseen liittyviin aiheisiin ja saada inspiraatiota vaikka remonttia varten. Kotiin voi hankkia sieltä vaikkapa uudet keittiökalusteet tai liukuovet, tai uudet pihakalusteet omaa pihaa varten.

Särkänniemi eläinpuistoineen on Tampereen lapsiperheiden helmi

Särkänniemi on monen lapsen kesän kohokohta, jota odotetaan jo pitkään ennen H-hetkeä. Puistosta löytyy monia huveja ja herkutteluvaihtoehtoja. Puistosta löytyy myös Koiramäen eläinpuisto, joka on oivallinen vierailukohde eläinrakkaille perheen pienimmille jäsenille. Tässä kohteessa Mauri Kunnaksen kirjoittama tuttu satumaailma tarjoaa oivalliset puitteet lasten leikeille, ja se houkuttelee hieman aremmatkin lapset mukaan leikin pyörteisiin.

Tänä vuonna eläinpuistoon pääsee tutustumaan 11.5. alkaen. Puisto tarjoaa lapsille tilaisuuden tehdä asioita itse, ja siellä saa touhuta sekä leikkiä mielin määrin. Ja mikä parasta – eläimiin saa koskea! Puiston Fiina-emäntä sekä Tuomas-renki ja lapset Kille sekä Elsa puuhailevat puistossa monia askareita. Heidän touhuihinsa ovat vieraatkin tervetulleita ottamaan osaa.

Koiramäen tuttujen hahmojen lisäksi eläinpuistosta löytyy ihania eläinpossuja, kuten suloisia koiranpentuja sekä alpakkaperhe. Kesällä puisto tarjoaa ohjelmaa jokaisena päivänä ja tarjolla on myös teatterinäytöksiä.

Särkänniemen ravintola Näsinneula tarjoaa upeat puitteet vaativankin kulinaristin kestitsemiseen

Särkänniemen ravintola Näsinneulan sanotaan olevan arjen yläpuolella asiakkaitaan varten ja tämä kyllä pitää paikkansa! Näsinneulassa sekä ruoka että miljöö ovat kohdallaan, tosin kovin korkeanpaikankammoisille kohde ei välttämättä ole kaikista miellyttävin, ruokaillaanhan tässä ravintolassa huimassa korkeudessa.

Näsinneulan ravintolassa voi nauttia maukasta lounasta, tai suunnata ravintolan herkullisen ja runsaan á la carten pariin. Ravintolaan on mahdollista tehdä pöytävaraus 1-10 henkilölle, tai tätäkin suuremmalle porukalle. Ravintolassa on mahdollista järjestää myös yritystilaisuuksia ja mikäpä olisikaan parempi miljöö, kuin huikein näkymin upean Tampereen yllä?

Särkänniemen planetaario

Jos olet kiinnostunut maailmankaikkeuden ihmeistä, on Särkänniemen Planetaario oivallinen vierailukohde. Planetaario tutustuttaa katsojan näihin ihmeisiin ja tarjoaa uskomattoman visuaalisen ja moniulotteisen elämyksen. Planetaariossa hyödynnetään uusinta teknonologiaa, jota edustaa DigiStar 5 -laitteisto. Kukin planetaarion näytös kestää 20 minuuttia, ja tarjolla on kolme erilaista ohjelmaa. Esitysten nimet ovat ”Me muukalaiset”, ”Ihmeellinen ihminen” ja ”Maasta maailmankaikkeuteen”.

Tutustu legendaariseen Ukko-Pekkaan

Jos olet kiinnostunut historiasta ja höyryjunista, tutustu Tampereen legendaariseen Ukko-Pekkaan, jonka kyytiin on mahdollista päästä 21.4. Tuolloin juna matkaa Tampereen ja Oriveden väliä Kangasalan ja Suinulan kautta. Matkan aikana on luvassa historian havinaa, sekä mahdollisuus nauttia junan kahvilavaunun antimista. Historian ystäville matka Ukko-Pekan kyydissä on oivallinen mahdollisuus päästä nauttimaan omakohtaisesti menneen ajan tunnelmaa!

Add Your Comment