Tervetuloa Tampereelle!

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Kukapa ei viihtyisi luonnonkauniilla Tampereella? Pirkanmaan maakuntakeskus Tampere sijaitsee ihastuttavassa ympäristössä Pyhäjärven ja Näsijärven rannoilla.

Tampere tunnetaan upeistaan vesistöistään ja kauniin vehreästä ympäristöstään. Tampereelta löytyy jokaiselle jotakin, sillä kaupunki on väkilukunsa perusteella Suomen kolmanneksi suurin kaupunki. Asukasmäärältään Tampere on Pohjoismaiden suurin sisämaassa sijaitseva kaupunki ja toiseksi suurin kaupunkialue Suomessa. Tampereelta löytyy teollisuutta, palveluita, monenlaista yrittäjyyttä ja teknologiaa.

Kulttuuria ja urheilua

Tampereelta löytyvät Suomen vanhimmat teatterit, eli Tampereen Työväen Teatteri ja Tampereen Teatteri. Pohjoismaiden huomattavin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo toivottaa kaikki kävijät tervetulleiksi.

Tampereella vietetyn monipuolista toimintaa tarjoavan päivän tai viikon jälkeen on mukavaa palata taas arkeen muistellen Suomen toiseksi suurimman kaupungin upeita nähtävyyksiä. Aitoa luonnonkauneutta voi nykyään ikuistaa myös kodin seinille, sillä nykyaikaista kuluttajaa miellyttävä moderni ja tyylikäs tapetti-valikoima löytyy kätevästi verkosta.

Tampere-talo

Tampere-talossa järjestetään tärkeitä ja ajankohtaisia kokouksia sekä hienoja konsertteja ja muita mielenkiintoisia tapahtumia. Maailman ainoa muumeihin keskittynyt museo ja Tampere Filharmonia löytyvät Tampere-talosta sekä myös korkealuokkaiset ravintolat herkullisine ruokineen ja juomineen. Tampere-talo viettää 30-vuotisjuhliaan vuonna 2020, mikä näkyy myös koko vuoden ohjelmistossa. Elokuvia, konsertteja ja muuta mukavaa on tarjolla jatkuvasti.

Museokeskus Vapriikki

Tammerkosken rannalla sijaitseva museokeskus Vapriikki avattiin yleisölle vuonna 1996. Kaiken mukavan ja hyödyllisen katsottavan lomassa voi ruokailla museoravintola Valssissa, käydä Luonnontieteellisessä museossa, Kivimuseossa, Postimuseossa, Suomen jääkiekkomuseossa, nykyaikaisessa Mediamuseossa, Rupriikissa ja aina ajankohtaisessa Suomen pelimuseossa.

Museokeskus Vapriikin näyttelyt pohjautuvat usein koko Pirkanmaan ja Tampereen alueen nostalgiseen historiaan. Museokeskus Vapriikkiin voi saapua vierailulle kätevästi omalla autolla, sillä museon infopiste tarjoaa vierailijoille ilmaisen pysäköinnin.

Tampereelta löytyy kaksi SM-tason jääkiekkoseuraa

Jääkiekko on nykyään suosittu suomalaisten kansallislaji, joten kukapa ei tuntisi kahta Suomen kuuluisimpaa jääkiekkoseuraa.

Tampereen Ilves

Ilves on vuonna 1931 perustettu ja hyvin tunnettu joukkue. Ilves pelaa joukkueena sekä miesten että naisten SM-liigassa. Seuran nuorille pelaajille on omat sarjansa. Ilveksen kotihalli on Hakametsän jäähalli, johon mahtuu huikeat 7300 katsojaa.

Tampereen Tappara

Tappara on voittanut useampana vuotena Suomen mestaruuden eli peräti 17 kertaa. Tapparan voittoihin lasketaan mukaan kyseisen seuran edeltäjän TBK:n eli Tammerfors Bollklubin pelaamat voitot. Tapparan edustusjoukkue SM-liigassa on perustettu vuonna 1955. Kotijoukkueena toimii Ilveksen tavoin Hakametsän jäähalli.

Koovee Tampere

Tampereella ei jääkiekko pääty edes kahteen tunnettuun jääkiekkoseuraan, vaan lisää löytyy. Mestiksessä eli tutummin Suomen jääkiekkoliiton mestaruussarjassa pelaa Tampereen Kilpa-Veljet eli tuttavallisemmin Koovee.

Seura on perustettu vuonna 1929 ja vuonna 1945 pelattiin sen ensimmäinen ottelu. Kaiken kaikkiaan kyseinen seura on historiansa aikana voittanut seitsemän arvostettua SM-mitalia. Vuoden 2015 jälkeen joukkue on tunnettu nimellä KOOVEE Hockey Oy.

Tunnettuja tamperelaisia

Tamperelaisia kuuluisuuksia löytyy jokaisesta ammatista ja yhteiskuntaluokasta. Näyttelijät Heikki Kinnunen, Hannele Lauri, Jouko Turkka, Vesa Vierikko, Tuija Vuolle ja Maria Yläpää ovat tuttuja todella monille suomalaisille.

Emil Aaltonen

Kuvataide, käsityöt ja arkkitehtuuri ovat tuottaneet paljon kuuluisia henkilöitä Tampereelta, muun muassa herran nimeltä Emil Aaltonen, joka on saanut oman nimeään kantavan museon. Aaltonen toimi taitavana suutarimestarina, suurmaatalouden harjoittajana, teollisuusmiehenä sekä tieteen ja taiteen tutkijana.

Sara Hildén

Edesmenneellä professori Sara Hildénillä on Tampereella oma taidemuseo, jossa on esillä monipuolista taidetta 1960- ja 1970-lukujen taitteesta.

Musiikki, kirjallisuus, liike-elämä, politiikka ja urheilu ovat tuoneet julkisuuteen myös monia tamperelaisia henkilöitä.

Add Your Comment