Kiva päivä Tampereella lasten kanssa

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Tampere on kiva kohde lasten kanssa ja Tampereelta löytyykin mukavaa tekemistä koko päiväksi, tai vaikka koko viikonlopuksi. Esittelemme tässä artikkelissa kaksi Tampereen lapsiperheystävällistä kohdetta, jotka kannattaa lisätä omiin matkasuunnitelmiin, kun kohteena on Tampere. Molemmat näistä kohteista ovat Tampereen helmiä, joilla on pysyvä paikka lapsiperheiden sydämissä!

Särkänniemi

Särkänniemi on ehdoton kohde Tampereella! Huvipuisto tarjoaa tekemistä jopa talvikaudella. Esimerkiksi Koiramäen joulu -tapahtumat tarjoavat mielenkiintoista talvista tekemistä leikkimisen, laulamisen ja herkuttelun parissa. Nämä päivät on suunnattu nautiskelijoille ja saattaapa joukossa vilahtaa myös tonttuja, joulupukki sekä poroja!

Kesäkaudella huvittelijan käytössä on Särkänniemessä yli 30 erilaista huvipuistolaitetta. Näissä laitteissa pääsee niin kiihtymään kuin viihtymään! Ja tarjolla on niin hurjaa kuin hieman rauhallisempaakin menoa! Jo etukäteen kannattaa tutustua laitteisiin, joihin lapsi pituutensa puolesta pääsee. Laitteiden pituusrajat ovat alle 100 senttiä, 100 – 104 senttiä, 105 – 119 senttiä, 120 – 129 senttiä, 130 – 139 senttiä sekä 140 ja yli senttiä. Osaan laitteista lapsi pääsee ainoastaan aikuisen seurassa.

Näsinneula on yksi Särkänniemen vetonauloista ja se palvelee asiakkaitaan hyvän ruuan äärellä ympäri vuoden. Korkeanpaikankammoisille Näsinneula voi tosin olla koettelemus, sillä torni kohoaa kohti korkeuksia aina 168 metriin saakka. Torni avattiin jo 1971 ja on toiminut siitä lähtien Tampereen maamerkkinä.

Tallipiha

Tallipihaa mainostetaan Tampereen tunnelmallisimpana ostospaikkana – eikä syyttä. Alueelta löytyy viehättäviä puoteja ja herkkuja notkuvia kahviloita. Lisäksi Tallipihalla järjestetään erilaisia tapahtumia vanhan kaupungin tunnelmassa. Tallipihan myymälöiden joukosta löytyy todella upeita ja tunnelmallisia vanhan ajan tunnelmaa henkiviä putiikkeja, joissa myydään esimerkiksi Ekorun, Lauri Karskelan, Nonon ja Tallipihan Suklaapuodin tuotteita. Tallipihalta voi ostaa monia lapselle mieleisiä tuotteita, kuten suloisia käsintehtyjä pehmoeläimiä, puusta valmistettuja nukkekodin kalusteita, iloisen värikkäitä leluja, herkullista suklaata ja käsin valmistettuja lasitöitä.

Tallipihalla järjestetään myös monenlaisia tapahtumia, kuten Tallipihan joulu -tapahtuma. Tammikuusta 2023 alueella aletaan järjestää myös Tallipihan ponitouhut -tapahtumia sekä kepparikerhoja. Ponitouhuissa mukana häärii suloiset shetlanninponit, joilla lapset pääsevät mukaan elämyksellisille talutusratsastuksille, ponikursseille ja retkille. Paikan päällä on mahdollisuus järjestää jopa ponisynttärit!

Add Your Comment